AK Parti’de gözler artık ilçelerde

AK Parti’de yapılan delege seçimlerinin ardından gözler artık ilçe kongrelerin tarihlerinin belirlenmesine çevrildi. İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ilçe...

AK Parti’de yapılan delege seçimlerinin ardından gözler artık ilçe kongrelerin tarihlerinin belirlenmesine çevrildi. İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ilçe kongre takviminin 15 gün içinde belirleneceğini ancak ilk kongren Kurban Bayramından sonra yapılacağını belirtti

Süriye ÇATAK TEK - AK Parti’nin 4 Temmuz’da başlayan kongre takvimi çerçevesinde ilk olarak delege seçimleri tamamlandı. Geçtiğimiz Cuma günü yapılan delege seçimlerinde 12 ilçedeki teşkilatlar ve üyeler delegasyonu seçmek için büyük emek verdi. İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, 260 bin üyenin yaklaşık yüzde 25’inin delege seçimi için sandık başına gittiğini belirtti. Bir parti için üyeyi sandık başına götürmekte büyük bir oranı tutturan AK Parti şimdi ilçe kongrelerinin takvimine kilitlendi. İlçe kongrelerinin Kurban Bayramından hemen sonra başlaması planlanıyor.

TAMAMI TEK LİSTE

AK Parti’de toplam 260 bin üye 4 bin 800 delege için sandık başına gitti. Üyeler ilçelerde yapılan delege istişare toplantılarının ardından belirlenen listelere oy verdi. 12 ilçenin tamamında tek listeli delege seçimi yapıldı. Hiçbir mahallede çift lise girişiminin dahi olmadığı öğrenildi. Delege seçimlerine katılımın yüksek olması için ilçe yönetimleri büyük çaba gösterdi. Her içe üye sayısı kadar davetiye çıkartarak, bunları üyelere ulaştırdı.

İLÇE SEÇİMLERİ BAYRAMDAN SONRA

Cuma günü yapılan seçimlerde doğal delegeler dışında her ilçede toplam 400 delege seçildi. Kandıra ve Dilovası’nda 25, diğer ilçelerde ise 30’ar kişilik ilçe yöneticileri, belediye başkanları, ilçelerde varsa eski milletvekilleri, MKYK üyeleri doğal delege olarak oy kullanabilecek. İlçe kongreleri takviminin 15 gün içinde belirlenmesi bekleniyor. Tarh belirlendikten sonra ilk ilçe kongresinin Kurban Bayramı’nın ardından yapılması planlanıyor.

KATILIM YÜZDE 25

Yapılan delege seçimleri ile ilgili değerlendirme yapan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Cuma günü 260 bin üyemizi davet ederek delegasyon seçimlerimizi yaptık. Sandık başında gerçekten büyük heyecan yaşandı. 260 bin üyemizin yaklaşık yüzde 25’i sandık başına geldi. Bu partimiz açısından çok iyi bir rakam. Üyelerimize ve üyelerimizin sandık başına gelmesinde büyük emek harcayan teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.

TARİHLER 15 GÜN İÇİNDE BELLİ OLACAK

Seçim günü sandıkları dolaştık ve seçimlerin partiye kattığı dinamizmi bir kez daha yerinde gördük. Teşkilatlarımızın delege seçimlerinin heyecanlı ve tartışmasız, şaibesiz geçmesinde gösterdikleri titizlik için teşekkür ediyorum. Delegasyonumuzun seçilmesinin ardında sıra ilçe kongrelerimize geldi. İlçe kongreleri için 15 gün içinde tarihleri belirleyeceğiz. Ancak ilk kongremizi Kurban bayramının ardından yapacağız” dedi.

24 Tem 2017 - 17:59 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.