Vadi İzmit’in temeli atıldı

İzmit Belediyesi tarafından Gültepe Şantiye alanında kat karşılığı yapılacak 443 konutun temel atma töreni gerçekleştirildi Arif BULUT - İzmit Beledi...

İzmit Belediyesi tarafından Gültepe Şantiye alanında kat karşılığı yapılacak 443 konutun temel atma töreni gerçekleştirildi

Arif BULUT - İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleri sonucu Gültepe bölgesinde yapılacak en büyük konut projesinin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı. Belediyenin Gültepe Şantiye alanına kat karşılığı yapılacak 443 konuttan oluşan ve yüzde 26’sı belediyeye ait olacak Vadi İzmit adı verilen projenin İzmit’teki en büyük konut projesi olma özelliği taşıyor. Şantiye alanında gerçekleştirilen temel atma törenin Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ,Bektaş İnşaat Müteahhitti Cumali Bektaş , Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Urhan Kuş, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok, Pazarcıları Odası Başkanı Ahmet Serim, Bakkalcılar Odası Başkanı Bayram Kütük katıldı.

150 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Toplamda 150 Milyon TL’ye mal olacak projenin İzmit’e ve kentimize değer katması bekleniyor. Kat karşılığı yapılacak proje ile 443 konut, 19 işyeri, havuz, sağlık, kafeterya, restoran, market bulunan bir sosyal tesis yapılacak. 48 dönümün 18 bin metrekarelik bölümü konut,30 bin metrekaresi de yeşil olandan oluşuyor. Projede binadan daha fazla yeşil alana ve sosyal yaşam alanlarına yer ayrıldı. Her binanın altında kendi otopark bulunacak, böylelikle otopark sorunu oluşmayacak. Projede içerisinde 1+1, 2+1,3+1,4+1 daireler olacak. Binalar en fazla 6 kattan oluşacak. Katlı binanın dışında müstakil evler bulunacak.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeria Özak “ Bu güzel projenin kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Burası uzun yıllardır boş duruyordu, buranın kentimize kazandırılması noktasında İzmit Belediye Başkanımızın gayretini bizzat görmüş bir kişiyim, sayın başkana tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Yatay mimariyle oluşturulmuş kentimizin geleceğine olumlu katkı sağlayacak projenin insanlarımıza kazandırılmasını diliyorum” dedi.

GÜZEL BİR YAŞAM ALANI

Özak’ın ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan “ Bir oluşumun belli bir noktaya gelmesi çok emekler gerektiriyor. Bu gün artık temelini atıp 1,5 sene içinde de Vadi İzmit’in oluştuğunu göreceğiz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Makette görüldüğünden daha güzel bir yaşam alanının İzmit’e kazandırmış olacağız. Bu tür yatay ve yeni deprem yönetmeliğine uygun yapılar yaygınlaştırılmalıdır. Aynı zamanda estetik ve sosyal yaşamın daha fazla olduğu alanların oluşturulması gerekiyor” dedi.

60 MİLYON TL’DEN 260 MİLYON TL’YE

Ben bir ilçe belediye başkanı olarak deprem riskine karşı her alanda ki sorumluluğumu yerine getirmeye çalışıyorum diyen Doğan “ İzmit Belediyesi iddialı bir belediyedir. Kuruşunu israf etmeyen bir belediye, 60 Milyonluk bir bütçe ile başlayıp şuan bütçemizi 260 milyon TL’ye kadar çıkarttı. Halka hizmetin hakka hizmet olduğu bilinci ile çalışıyoruz. Bizim derdimiz burada yaşayan vatandaşlarımıza daha güzel bir yaşam fırsatı yaratabilmek. Bu gün çok şükür hem yanı başımızda ki Gültepe’ye hem de İzmit’imize çok önemli bir projeyi kazandırma aşamasındayız. İnşallah bu proje bitince hep birlikte depreme dayanıklı, estetik görünümü en yüksek olan bir projeyi hep birlikte açacağız” dedi.

16 Eyl 2017 - 13:07 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.