Ünlü bankadan şok dolar tahmini!

Ünlü İngiliz bankası Barclays, Türkiye'ye dair dolar/TL ve politika faizi tahminlerini duyurdu. Barclays, doların 2023 sonunda 29’u, Mart 2024’te 32’yi, Haziran 2024’te 35’, Eylül 2024’te 39’u göreceğini söyledi.

Büyütmek için resme tıklayın

Dünyaca ünlü İngiliz bankası Barclays, Türkiye için yeni kur ve faiz tahminlerini duyurdu. Banka, dolar kurunun 2023 sonunda 29’a, Mart 2024’te 32’ye, Haziran 2024’te 35’e, Eylül 2024’te 39’a yükseleceğini tahmin etti.

Barclays, yüzde 24 seviyesinde olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizinin de 2023 yılının sonunda yüzde 35’e, gelecek yıl yüzde 40’a yükselmesi tahmininde bulundu.

TL’de yüksek ve inatçı enflasyon ortamında değer kaybı beklediklerini belirten banka analistleri, Türkiye’de ekonomi yönetiminin cari açığı düşürmeye öncelik verdiğini, bu nedenle de TL’de en azından enflasyon farkı kadar değer kaybına izin vermelerini beklediklerine de dikkat çekti. ( Karar Gazetesi)

12 Eyl 2023 - 14:34 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.