Kocaeli'deki greve destek için büyük seferberlik! Akın akın geliyorlar

Gebze'de grevlerinin 62'nci gününü geride bırakan Corning Kablo işçilerine desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Greve destek için birçok önemli isim ve kurum akın akın bölgeye geliyor.

14 Temmuz'dan bu yana Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Tembelova'da grevde olan DİSK Lastik-İş üyesi Corning Kablo işçilerini CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko ve MMO Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Elma ile yöneticiler ziyaret etti. Corning işçilerine ilk ziyareti CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve beraberindeki parti üyeleri gerçekleştirdi. Corning işçilerinden  bilgi alan Kanko, işçilerin taleplerini mecliste duyuracağını belirtti. Kanko, "Sonuna kadar arkanızdayız. Her zaman buradayız. Haklı mücadelenizin yanındayız" diye konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Bir sonraki ziyaret ise Makina Mühendisleri Odası (MMO) tarafından gerçekleştirildi. TMMOB Kocaeli İKK Sekreteri ve MMO Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Elma, MMO Gebze İlçe Temsilcisi Barış İnce ve beraberindeki MMO üyeleri Corning işçileriyle buluştu. Ziyarette konuşan MMO Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Elma, "Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sizin kazanımınız sadece sizleri kapsamıyor. Tüm çalışanları, tüm işçileri etkileyecek ve özgüven kazandıracaktır" dedi.

SİZİN İSTEDİĞİNİZ ZAM ZATEN ERİYİP GİTTİ

Ekonominin gittikçe daha kötüye gittiğini vurgulayan Elma, "Sizin isteğiniz zam zaten eriyip gitti. Grev sürecinde vermiş olduğunuz haklı mücadelenizin yanındayız. Diğer mühendis odalarıyla da konuşacağız. Zor süreçler ama birlikte dik durduğumuz sürece kazanacağız" ifadelerini kullandı. (Evrensel)

14 Eyl 2023 - 15:41 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

01

Özgür - Ne gerevi lan miyonlarca işsiz olan memlekette,begenmiyorsan birak madem o kadar donanimliysaniz.Ben işçi sendika ve gerv düsmanıyım.Adamimi malinin ortaği misiniz.Hemen cevap gelecek biz olmazsak o kazanamaz;hade ordan

Yanıtla . 1Beğen . 4Beğenme 15 Eylül 20:41
02

Derinceli - @Özgür 01 nolu yoruma cevabı: Senin gibileri neyapmalı......???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 13:48