ÖZKA Lastik büyük ödülün sahibi oldu! Yeni hedefini açıkladı

ÖZKA Lastik, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) açıkladığı İhracatın Şampiyonları listesinde yerini aldı. Büyük ödülün sahibi olan ÖZKA Lastik yeni hedefini açıkladı.

Haber albümü için resme tıklayın

Zirai ve iş makinesi lastikleri sektöründe güçlü üretimiyle Türkiye’nin sanayi devleri arasında boy gösteren ÖZKA Lastik, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) açıkladığı İhracatın Şampiyonları listesinde yerini aldı. Otomotiv endüstrisinde 2022 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren kuruluşların ödüllendirildiği organizasyonda Özka Lastik adına ödülü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Kanık aldı.

ÖZKA Lastik, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) koordinasyonunda düzenlenen İhracatın Şampiyonları ödül töreninde en fazla ihracat gerçekleştiren sanayi firmaları arasında gümüş ödüle layık görüldü. Sektöründe 30 yılı aşan deneyim ve her geçen yıl genişleyen satış & dağıtım ağı ile tüm dünyada büyümesini sürdüren ve 1500 kişilik istihdam sağlayan ÖZKA Lastik, 700’den fazla ürün çeşidi ve günlük 220 ton üretim kapasitesine sahip. Ürünlerinin 70%’ini dünyada 90’dan fazla ülkeye ihraç eden ÖZKA, dünyada dev markalarla rekabet halinde.

YIL SONU İHRACATLARINI ETKİLEDİ

Tüm dünyada yaşanan enflasyon baskıları, hammadde fiyatlarındaki dolar bazlı artış eğilimleri ve ekonomik dengesizliklere rağmen ihracatında artış sağlayarak Türkiye’ye değer katmalarından dolayı gururlu olduklarını ifade eden ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Kanık, önümüzdeki dönem için de özellikle ihracatta büyüme beklediklerini ve 2023 yılı sonunda ihracatlarını 130 milyon USD’ye taşıyacaklarını kaydetti.

ÜRETİM KAPASİTESİNİN ARTMASI PLANLANIYOR

Kanık, geçtiğimiz yıllardan bu yana devam eden kapasite yatırımlarını dijital dönüşüm yatırımları ile destekleyerek, büyüme trendlerini ve rekabet üstünlüğündeki sürekliliği korumayı hedeflediklerini belirtti. Markanın 2025 yılı hedefi; günlük üretim kapasitesini 350 tona çıkarmak ve %60 seviyelerinde büyüme kaydetmek... Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu (ISO 500) araştırmasının son yayınlanan listesinde 337. sırada yer alan ÖZKA Lastik TİM’in açıkladığı ‘Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması 2022 Araştırması’nda 391. sırada, Fortune 500 listesinde ise 407. sırada yerini alıyor.

EN ÇOK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİLEN ÜLKELER

Her geçen yıl genişleyen satış & dağıtım ağı ile tüm dünyada büyümesini sürdüren ÖZKA Lastik, yılda yaklaşık 1,5 milyon adet üretim gerçekleştiriyor. İlk lastik üretimine başladığı 2005 yılında günlük 15 ton üretim gerçekleştiren ÖZKA Lastik’in her geçen yıl artan günlük üretim kapasitesi 2021 yılı itibarıyla tamamladığı radyal lastik yatırımıyla birlikte yüzde 55’lik bir artış göstererek 220 tona ulaştı. Kapasitesinin yüzde 35’ini radyal lastik üretimine ayıran marka, yeni üretim bantlarının da devreye sokulmasıyla yüzde 72 oranında büyüme gerçekleştirdi. ÖZKA Lastik’in en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında Amerika, Almanya, İtalya, İspanya, Polonya, Rusya, İngiltere, Fransa, Romanya, Sırbistan, Mısır, Fas, Cezayir ve Tunus yer alıyor. (Haber Merkezi)

21 Eyl 2023 - 12:38 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.