Ford işçilerinin grevi hızla büyüyor!

ABD’de Ford işçilerinin de aralarında olduğu otomotiv işçileri sendikası United Auto Workers (UAW) tarafından başlatılan grev bugün daha fazla fabrikaya sıçrayabilir.

Büyütmek için resme tıklayın

ABD’deki otomotiv işçileri sendikası United Auto Workers (UAW) tarafından Detroitli üç büyük otomobil üreticisinin bazı fabrikalarında başlatılan grev, bugün yeni grev ilanlarıyla başka fabrikalara yayılabilir. UAW, eylül başında Ford, General Motors ve Stellantis’in ABD’deki montaj tesislerinde eş zamanlı grevler başlatmış ve sözleşme pazarlıklarında ilerleme sağlanamaması durumunda grevleri genişleteceklerini duyurmuştu. Wall Street, sektör yöneticileri ve Beyaz Saray, sendika başkanı Shawn Fain’in üç büyük otomotiv şirketinin kârlarının çoğunu sağladığı kamyonet ve büyük SUV monte eden güç aktarım fabrikalarını kapatıp kapatmayacağını izliyorlar.

PAZARLIKLAR EPEY AKTİF SÜRÜYOR

Müzakereler hakkında kendisine bilgi verilen bir kaynak, üç büyük şirketin temsilcileri ve sendika arasındaki pazarlıkların “epey aktif” olduğunu belirtti. Konuya yakın diğer bir kaynak, sendika başkanının bugün daha fazla fabrikada grev başlatması hâlinde, yeni sözleşme onaylanana kadar sendikanın mevcut iş bırakma eylemlerini sürdürebileceğini ifade etti.

İŞÇİLERİN YALNIZCA YÜZDE 12’Sİ GREVDE

Şu anda Detroit Üçlüsü’nün yaklaşık 18 bin 300 çalışanı, yani toplam 146 bin çalışanının yüzde 12’si grevde. Grevdeki işçiler sendikanın grev fonundan haftada 500 dolar alıyorlar. Sendika, Detroit Üçlüsü’nün her birinin bir montaj fabrikası ve GM ile Stellantis’in 38 parça dağıtım merkezindeki faaliyetleri durdurdu.  (Reuters)

30 Eyl 2023 - 11:47 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.