Türkiye Basketbol Ligi 2023-2024 Sezonu’nun beşinci haftasında temsilcimiz Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, lige iyi başlangıç yapan güçlü rakiplerinden Pizza Lazza Harem Spor’u konuk etti. Kocaeli Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Orkun Yurttaş, Yarkın Keskin, Mustafa Candemir Tabak hakem üçlüsü yönetti. İlk 4 haftada dört mağlubiyet alarak 4 puanla ligin 17.sırasında bulunan Kağıtspor parkeye Coselle, Stone, Kaspar, Mert ve Sertan beşiyle çıktı. 3 galibiyet, bir mağlubiyetle 7 puan toplayarak 7. sırada bulunan Harem Spor ise Tuğberk, Gökhan Aydın, Huffman, Eldridge ve Ali beşiyle sahaya çıktı.

ÇOK İYİ BAŞLADILAR
Kocaeli BŞB Kağıtspor’un oldukça istekli başladığı ilk çeyrekte kazanma hırsları da oyuna yansıdı. Üst üste etkili hücum organizasyonları gerçekleştiren, potadan boş dönmeyen ve rakibine sert savunma uygulayan Kağıtspor ilk on dakikalık dilimde 22 sayı üretti. Harem Spor ise 19 sayı kaydetti. Temsilcimiz ikinci periyoda avantajlı girdi. Konuk ekibin de maça motive olduğu dakikalarda kora kor mücadele yaşandı. Kağıtspor’un ikinci çeyreğin son bölümüne kadar skor üstünlüğünü koruyabildiği maçta son saniyelerde Harem Spor öne geçmeyi başardı. Harem Spor’un 20 sayı kaydettiği ikinci periyotta Kağıtspor 16 sayı’da kaldı ve devrede soyunma odasına 39-38 geride girdi.

KORA KOR MÜCADELE
Maçın ikinci yarısında ise her iki takım da oyunda vites yükseltti. Temsilcimiz Kocaeli BŞB Kağıtspor’un hücumdan istediği oranda sayı çıkaramadı. Rakibin sert savunmasını zorlayan temsilcimiz farkı kapatmak için yüksek tempoyla oynadı. Ancak en çok sayı üretilen üçüncü çeyrekte 23 sayıda kaldı, Harem Spor ise 24 sayı kaydetti. Yüksek heyecanın yaşandığı karşılaşmada son on dakikalık bölüme avantajlı giren 63-6’lik skorla Harem Spor oldu. Maçın son bölümünde ise tansiyon arttı. Kağıtspor’un ilk saniyelerde tabelada bir kez daha öne geçtiği maçta birkaç kez sonuca yaklaştı. Oyuna dengenin geldiği son periyotta hata yapmayanın kazanacağı anlar yaşandı.

SONUNUGETİREMEDİLER
Maçın son dakikasında maç iki takım arasında gitti-geldi. Son bir dakikasına ise 80-81 girildi. Tam bir taktik savaşının yaşandığı dakikalarda iki takım da sayı üretemedi. Son 5 saniyeye de aynı skorla girildi. Karşılaşmada son atak şansında da sayıya gidemeyen temsilcimiz Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor maçtan 80-81 mağlup ayrıldı. Temsilcimiz önümüzdeki hafta 18 Ekim 2023 Çarşamba günü sat 16.30’da Çayırova Spor Salonu’nda kent derbisinde Çayırova Belediyesi ile karşılaşacak.

Salon: Kocaeli Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Orkun Yurttaş, Yarkın Keskin, Mustafa Candemir Tabak
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor: Ja Cori Artimus Coselle Payne 22, Keith Martin Stone 24, Kevin Kaspar 5, Barboros Bozkurt 5, İbrahim Yıldırım, Hakan Şanlı 8, Berke Baran Akçam 5, Mert Ulutaş 11, Sertan İbrahim Sarı
Başantrenör: Ahmet Murat Yolcu
Pizza Lazza Harem Spor: Yiğit Özkan 3, Tuğberk Gedikli 10, Gökhan Aydın 3, Gökhan Karabıyık, Brandon Karl Huffman 15, Osiris Fldridge 21, Emre Can Akdümbek 2, Koralp Türk, Bertan Baştan 2, Ali Işık 25, Ege Eskinazi
Başantrenör: Adem Ören
1.Periyot: 22-19 (Kağıtspor lehine)
İlk yarı: 38-39 (Harem Spor lehine)
3.Periyot: 61-63 (Harem Spor lehine)



Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.