Tutuş: Siyaset uğruna, İzmit'imizi küçük düşürmeyin

AK Parti İzmit Belediyesi Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, “İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, siyaset uğruna İzmit’imizi İstanbul’un gölgesine çekmek isteyerek, birçok belediyeye ilham kaynağı olan ilçemizin marka değerini düşürüyor. Aynı zamanda emek hırsızlığı yapıyor” dedi.

KAR TEMİZLİĞİ KOMEDİSİ

Tutuş şunları söyledi: “2019 yerel seçimleri sonrası, İzmit'imiz siyaset uğruna ve sürekli olarak, maalesef İstanbul'un gölgesinde anılır oldu. Halk süt ile başlayan, sözüm ona sosyal konut projeleri ile devam eden süreç, İstanbul ve Kartal belediyelerinin İzmit'te kar temizliği desteği komedisi ile devam ediyor.”

AÇIK AÇIK EMEK HIRSIZLIĞI YAPILIYOR

“İzmit'imizde artık maalesef, bir belediye ve bir devlet kurumu ciddiyetini arar olduk. Kocaeli Büyükşehir ekiplerince barınma evine yatırılan sokakta kalan bir vatandaşımız hakkında, "İzmit belediyesinden, sokakta kalan vatandaşa yardım eli" diye haber geçebiliyorsunuz. Yine Büyükşehir Belediyemizin yıllardır yaptığı ve artık uzmanlık alanlarından olan sağlık ve evde bakım hizmetleri kapsamında, bir vatandaşımızın hastaneye nakil, hastane işlemleri ve tekrar evine kadar Büyükşehir Belediyemizin ambulansı ile nakli sırasında, peşinden kamera ile takip ederek ve üstüne bir de acılı aile fertlerini kendinize teşekkür ettirerek işi sahiplenebiliyorsunuz. Ve ardından emekten, haktan, emeğe saygıdan bahsedebiliyorsunuz. Asıl işi yapan Büyükşehir personelinin emeğini çalmak ayıp değil mi?”

SİYASET UĞRUNA İTİBAR KAYBI

“Kim kiminle yaparsa yapsın, her türlü işbirliği ve ortak çalışma kıymetlidir. Ancak sözüm ona kar temizliği yardımı haberinizin de, art niyetli ve masa başı siyasetin bir ürünü olduğunu İzmit halkımız anlamakta güçlük çekmiyor. Koskoca Cedit Kentsel Dönüşüm projesinde yapamayacağınızı bile bile, sizin rezil olmanızı değil, vatandaşlarımızın mağduriyetini önceleyerek bu projeyi ortada bırakmayan Kocaeli büyükşehir Belediyemize söyleseniz; 2 değil 10 araç alabilirdiniz. Bunun yerine İstanbul’dan İzmit’e yardım eli diye haber servis ettiniz. Emin olun, sizin bu sığ siyasetiniz sizi ve size inanan partinizi hızla dibe doğru sürüklüyor. En önemlisi İzmit’imize giderek itibar kaybettiriyor”.

BUNA HAKKINIZ YOK

“Unutmayın ki, bu eşsiz ilçe ve başında bulunduğunuz kurum; 2019 öncesi, diğer bir ifadeyle sizden önce şehrimizin birçok ilçesine bisiklet dağıtımları yapan, farklı il ve ilçelerde çocuk parkları yapan ve bunun gibi birçok sosyal yardımları ile anılan bir ilçe idi. İzmit Belediyesi'nin marka değeri ve itibarı ile oynamaya hiç kimsenin olmadığı gibi, İzmit Belediye Başkanının da hakkı yoktur.”

KÖYLÜNÜN EMEĞİNİ DE ÇALDINIZ

“Ve son olarak, kar temizliği hizmetinin esas ihtiyaç olduğu bölgelerimiz olan köylerimizde, Büyükşehir belediyemizin olağanüstü çalışmalarına halkımız şahittir. Köylerde birçok muhtarımız, sabahlara kadar Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği araçlarla kar temizliği yaptığı halde, bunları da kendiniz yapmış gibi haber servis ederek onların da emeğini çaldığınızı biliyor. Dolayısıyla bu süreci bizzat köylerimizde geçirmiş bir vatandaş olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyemize teşekkürü borç bilirim”.

19 Oca 2021 - 12:40 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.