Güney: Raporun neresi kıytırık?

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney, İzmit Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında açıklanan Denetim Rapor hakkında bugün basın açıklaması yapt...

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney, İzmit Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında açıklanan Denetim Rapor hakkında bugün basın açıklaması yaptı.

Güney’in açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

-Yandaşa ve betona değil işçiye hakkını veriyorum diyenlerin makyajı aktı, gerçek yüzünü ortaya çıktı

-Denetim Raporuna “kıytırık”, “değersiz” denmesi daha derin kirli ilişkilerin varlığı konusundaki şüphelerimizi artırıyor

-Buzdağının görünen kısmı olan bu usulsüzlüklerin üzerine gitmek ve diğerlerini de ortaya çıkarmak bizim milletimize boynumuzun borcudur.

-Elinizde bir belgeniz varsa, tespitiniz varsa bugüne kadar bunları ortaya çıkarmadığınız hatadır. Bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok.

Güney’in açıklaması şöyle:

"Öncelikle yandaşa ve betona değil işçiye hakkını veriyorum diyenlerin makyajını akıtıp gerçek yüzünü ortaya çıkaran, milletimizin hakkını koruyan bu raporda imzası bulunan AK Partili, MHP'li ve CHP'li meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Onların süslü cümleler arkasına sığınıp, işçiler yerine esasen yandaşlarına belediye kaynaklarını nasıl sunduklarını bu rapor açıkça ortaya koymuştur. Bu rapor daha çok konuşulacaktır.

Değerli arkadaşlar,

Aylardır Sanat Sokağı’na doğru dürüst bir Atatürk heykeli bile dikemeyen ama iş algıya gelince eline kimsenin su dökemeyeceği çarpık bir anlayışa karşı, gocunmadan, alınmadan, içi boş tartışmalara takılıp kalmadan İzmit için çalışmaya devam ediyoruz.

Bu anlayış göreve geldiğinde hatırlıyorsanız çok büyük laflar etti. On beş yıllık AK Parti dönemiyle ilgili türlü ifadelerde bulundu. Ama İki yıl oldu, ne dönemin yöneticileri hakkında açılmış bir dava ne de şikayet var.

Ellerinde salladıkları ve müfettiş raporu olduğunu iddia ettikleri o dosyaları da ne bizimle ne de kamuoyu ile bir türlü paylaşamadılar.

İçişleri Bakanlığı’nın resmi yazısının dahi gereğini yapmadılar.

Haksızlık yaparak, karalayarak, iftira atarak, insanlık onurunu hiçe sayarak işten attıkları 29 personel bugün hukuk yoluyla işlerinin başına döndükleri halde yaptıkları yanlıştan dolayı ne çalışanlardan ne de ailelerinden özür dileme erdemini bile gösteremediler.

Değerli arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi 31 Mart seçimlerinde milletimiz AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakına meclis çoğunluğunu uygun görerek, denetim görevi verdi.

Mecliste istediği yetkilerin %97’sine evet diyerek hizmet üretmelerinin önünü açtığımız mevcut yönetimin 2020 yılıyla ilgili denetiminde de hangi usulsüzlüklere imza attığını, doğrudan teminle CHP'li milletvekilinin kardeşine, İl Başkanının; onun tabiriyle söylüyorum dedesinin amcasının oğlunun oğluna (!) ki biz buna kısaca yeğeni diyoruz arkadaşlar nasıl iş verdiğini ortaya çıkardık.

Elbette kısıtlı imkanlarla 40 günlük sürede tüm kirli ilişkileri ortaya koymak mümkün değildi. Ama arkadaşlarımızın çok titiz ve dikkatli çalışması sonucu somut ve dikkate değer bilgilere ulaştık. Bu bilgilerin buzdağının görünen kısmı olduğunu da biliyoruz.

Bu bulgulara sorumluları tarafından “kıytırık”, “değersiz” denmesi daha derin kirli ilişkilerin varlığı konusundaki şüphelerimizi artırmaktadır.

Değerli arkadaşlar,

Belediye kadrolarını siyasi hesaplarını kapatmak için kullanan, şehrin çıkarı yerine kendi çıkarları için her gün 3’er 5’er adam alarak kadroları şişiren, belediye yan şirketlerine İzmit'le herhangi bir bağı dahi olmayan açık ve gizli ittifak yaptıkları tüm partilerden isimleri atayarak siyasi zeminini güçlendirmeye çalışan birinin, CHP'li Milletvekilinin kardeşine 217.347 TL'lik belediyeden ihalesiz iş vermesinin neresi kıytırıktır?

Kongrede açıkça taraf olduğu İl Başkanı'nın yeğenine 313.217 TL lik doğrudan teminle iş vermesinin neresi küçük bir meseledir?

2020 yılında kurulmuş bir şirkete, 2019 yılında usulsüzce iş vermeye başlanmasının açıklanabilir bir tarafı var mıdır?

Geçmiş dönem İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı'nın 2020 yılında şirketini kurduktan hemen sonra 44 kez doğrudan teminle 463.000 TL'lik iş almasını sorgulamayalım mı?

Aynı şekilde 2020 yılının Eylül ayında kurulup 3 ay içerisinde 18 kez doğrudan teminle 310.000 TL iş alan gizemli reklam şirketinden de mi bahsetmeyelim

Buzdağının görünen kısmı olan bu usulsüzlüklerin üzerine gitmek ve diğerlerini de ortaya çıkarmak bizim milletimize boynumuzun borcudur.

Şunu da açıkça ifade etmek isterim ki, biz bunların hiçbirini siyasi hırsla yapmıyoruz. Şartlar ne olursa olsun, biz görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için bu incelemeleri yapar ve milletimiz için gerçekleri ortaya çıkarırdık.

Biz rakamları, belgeleri ve yapılan usulsüzlükleri ortaya koyduk. Gerçekleri açıkladık.

Fatma Hanım ise tam tersine bütün bu gerçeklerin üzerini örtmek için partimize ve meclis üyelerimize gerçek dışı ithamlarda bulunuyor, tehdit ediyor. İki yıldır her sıkıştığında olduğu gibi yine geçmişle ilgili belgeleri ortaya çıkarırım diyor.

Allah aşkına, CHP'li milletvekilinin kardeşine ve CHP İl Başkanı'nın yeğenine ihalesiz doğrudan iş verdiği ortaya çıktıktan sonra hangi belediye başkanı “Ben de elimdeki belgeleri çıkartırım” der ki.. Bu yaptığı usulsüzlükleri alenen kabul etmektir. Bu panikten dolayıdır ki Fatma Hanım meclisi yarıda bırakıp adeta kaçarcasına gitmiştir.

Kaldı ki, elinizde bir belgeniz varsa, tespitiniz varsa bugüne kadar bunları ortaya çıkarmadığınız hatadır.

Bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok. Çünkü sizin gerçek dışı ifadeler kullandığınızı çok iyi biliyoruz.

Ama hatırlatmak isteriz ki, sizin asli göreviniz hizmet üretmektir.

Bizim için fark etmez, hodri meydan, biz milletimizin hakkını korumaya devam edeceğiz."

Güney, basın toplantısındaki sorulara da yanıt verdi:

SORU-1: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 17 ihale yaptıklarını bunun 10’unun pazarlık usulü gerçekleştiğini söyledi.

CEVAP: Bunun bizim söylediğimizle en ufak alakası yok. Biz ihalesiz doğrudan teminden bahsediyoruz. 2020 yılında bu şekilde 3 bin 500 küsur doğrudan iş verilmiş. Örneğin, iki tane nalbur dükkanından 127 kez iş alınmış. Doğrudan iş alımları da 26 milyon TL’yi aşıyor. Bilgileri eğip, bükerek kendince çıkış yolu arıyorlar ama doğruyu konuşmuyorlar.

SORU-2: Hakan Çakar, faaliyet raporunu herkesin beğendiğini bu yüzden gündemi değiştirmek istediğinizi söylüyor.

CEVAP: Nisan ayı oturumu bildiğiniz gibi 12 Nisan’da devam edecek. İlk oturumda 6.maddede kaldık. Yani henüz faaliyet raporu okunmadı. Biri Hakan Ağabey’e henüz faaliyet raporuna gelinmediğini söylese iyi olur.

SORU-3: Atatürk’e benzemeyen heykellerin 14 bin TL tuttuğu açıklandı

CEVAP: Meclis kürsüsünden “Biz isteseydik bütün evrakları saklardık demekten çekinmeyen bir belediye başkanının bu saatten sonra açıklayacağı herşey yok hükmündedir. Çünkü bundan sonra tüm hamleleri kendini kurtarma çabasıdır. Bu raporda CHP’li arkadaşların da imzası var. Kendi kendilerini çürütüyorlar.

08 Nis 2021 - 13:28 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.