Ramazan ayı başlıyor! İlk teravih ilk sahur

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan takvime göre Ramazan 13 Nisan’da tutulacak ilk oruç ile başlayacak. İlk teravih ve sahur da bu gece

11 AYIN SULTANI

ON bir ayın sultanı Ramazan ayı, bu gece kalkılacak ilk sahur ile başlıyor. Hicri takvime göre belirlenen ve her sene miladi takvime göre 11 gün öne gelen Ramazan ayının ilk orucu ise yarın.

ORUÇ YARIN

YARIN başlayacak oruç günleri, 12 Mayıs 2021 tarihinde son bulacak. Ardından ise 13, 14, 15 Mayıs'ta ise Ramazan Bayramı kutlanacak. Bu yıl Kadir Gecesi ise 8 Mayıs 2021 Cumartesi gününe denk geliyor.

TERAVİH EVDE

COVİD-19 pandemisi nedeniyle bu yıl teravih namazları camilerde kılınmayacak. İslam alemi evlerinden teravih namazını kılacak. Ramazan ayının ülkemize ve İslam alemine huzurlar getirmesini diliyoruz.

TERAVİH: 21.06

SAHUR: 4.47

İFTAR: 19.44

12 Nis 2021 - 09:35 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.