Acil çağrılar tek numarada birleşti!

Kocaeli Valiliği, acil çağrıların artık tek numarada birleştiğini duyurdu. Öte yandan acil çağrı birimine ulaşan ihbarların yüzde 70’nin asılsız çıktığı ifade edildi.

Önceki yıllarda Kocaeli’de başlayan tüm çağrı merkezilerin 112’de toplanması uygulaması tüm Türkiye’de hizmet vermeye başladı. Buna göre, Kocaeli 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü altında, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü acil yardım numaraları (112) tek acil çağrı numarası altında birleştirilmiş ve tüm acil çağrılara birden fazla numara yerine tek numara ile ulaşabilme kolaylığı sağlandı. Konuyla ilgili Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada, 112 Acil Çağrı Merkezine 2020 yılında 2 milyon 481 bin 645 çağrının yapıldığı ve gelen çağrıların yaklaşık yüzde 70'inin asılsız ve gereksiz çağrılardan oluştuğu tespit edildiği belirtildi.

GEREKSİZ YERE ARAMAYIN

Yapılan açıklamada, “Vatandaşımızın her an ulaşabilmesi için ücretsiz olan acil ihbar hattını gereksiz aramalarla kötüye kullanarak hat yoğunluğu oluşturan bu numaralar, vatandaşın 112 Acil Çağrı Merkezine hızlı erişim hakkını elinden almakta, zamanında müdahaleyi geciktirerek vatandaşın can ve mal kaybı riski yaşamasına neden olmaktadır. Telafisi mümkün olmayan bir işin sorumluluğunu taşıyan ve görev bilinciyle acil yardım hizmeti veren 112 Acil Çağrı Merkezi personelinin bu tür gereksiz aramalarla yıpratılması iş verimini düşürmekte, zaman ve kaynak israfına sebep olmakla birlikte acil yardım bekleyen vatandaşa hizmeti geciktirmektedir. Vatandaşlarımıza hızlı ve kaliteli hizmet verme amacımızı olumsuz etkileyen bu durumlarla etkin mücadele için, çağrı merkezine asılsız ve gereksiz arama yapan numaraların tespit edilerek ilgililer hakkında idari yaptırım uygulanması büyük önem arz etmektedir” denildi.

CEZASI VAR

Bu amaçla, 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz çağrı ile meşgul eden ilgililerin tespiti halinde kabahati işleyen kişinin bulunduğu yerin mahalli mülki idare amiri tarafından İdari Yaptırım Kararı uygulanmasına karar verildiği belirtildi. Ayrıca fiilleri Türk Ceza Kanunu kapsamına girenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

26 Eki 2021 - 10:26 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.