Çakır: Tezkerenin gerekliliğine inanıyor ve destekliyoruz

AK Partili Çakır, Irak-Suriye tezkeresini değerlendirdi:"Uluslararası hukukun öngördüğü çerçevede; milli güvenliğe yönelik ayrılıkçı, bölücü, her türlü terör örgütü ve tehdide karşı bu tezkerenin gerekliliğine inanıyor ve destekliyoruz"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Türk askerinin Irak ve Suriye'de görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin, "Uluslararası hukukun öngördüğü çerçevede; milli güvenliğe yönelik ayrılıkçı, bölücü, her türlü terör örgütü ve tehdide karşı bu tezkerenin gerekliliğine inanıyor ve destekliyoruz." dedi.

Çakır, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Irak ve Suriye tezkeresinin ne anlama geldiği ve ülkenin hangi menfaatleri için zorunlu olduğunu herkesin bildiğini söyledi.

Meselenin, Türkiye'nin güneyinde yaşanabilecek problemleri kaynağında imha etme, bölgede kümelenmiş, yuvalanmış terör örgütlerinin hareket kabiliyetini sıfırlama, sınırda herhangi bir saldırıyı engelleme, zarar vermeden etkisiz hale getirmeyle ilgili olduğunu anlatan Çakır, "Eğer sathı müdafaa sınır ötesi bir hareketliliği gerektiriyorsa hiç çekinmeden yapmamız gereken odur." diye konuştu.

Çakır, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin geleceği ile ilgili atılacak her adımın bir borç ve görev olduğunu belirterek, "Uluslararası hukukun öngördüğü çerçevede; milli güvenliğe yönelik ayrılıkçı, bölücü, her türlü terör örgütü ve tehdide karşı bu tezkerenin gerekliliğine inanıyor ve destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

26 Eki 2021 - 19:31 - Kent


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.