CHP’de Bozkurt Uslu il başkan adayı olacak

HER ne kadar ilçe kongreleri yapılmasa da il başkanlığı düşünenler yavaş yavaş yola koyuldu…

Sohbetlerde 5-6 kişinin ismi dillendiriliyor sürekli:

Hikmet Erenkaya, Fahri Örengül, Harun Yıldızlı, Bozkurt Uslu, Sertif Gökçe, Mehmet Ümit Küçükkaya…

Başka isimler çıkar mı çıkmaz mı bilmem ama önceki gün bir araya geldiğim, değerli ağabeyim Bozkurt Uslu’yu iddialı gördüm. “Aday olacak mısın?” diye sorduğumda çok net karşılık verdi:

“Son birkaç güne kadar aday olmak benim için sadece düşünce idi fakat son yaptığım görüşmelerin ardından bu düşünce bir iddiaya dönüştü. Evet, aday olmak, il başkanlığı seçimini kazanmak için çalışıyorum.”

***

Bozkurt Uslu kuşkusuz ki tecrübeli bir isim…

Örgütlerde önemli görevler üstlendi…

CHP’nin Kocaeli’de yakaladığı başarılı referandum sonucuna büyük katkı verenlerden… Çünkü referandum kurulu başkanıydı…

Öte yandan, ADD başkanlığında büyük başarı yakaladı…

Böyle bir isim, kuşku yok ki il başkanlığı görevini de başarılı yönetir…

***

Uslu’ya, “Adaylık düşünenler delege seçimlerinden itibaren çalışmalara başlıyorlar. Sen bu süreci nasıl geçirdin?” diye sordum.

“Ben zaten sürekli çalışma halindeyim” dedikten sonra ekledi:

“Kocaeli’nin 12 ilçesinde sürekli partili arkadaşlarımla birlikteyim. Fakat bu birliktelik kongrelere dönük bir birliktelik değil. Ben zaten adaylık düşünsem de düşünmesem de partililerimizle iç içeyim. Yaşamım bu kentte geçti, bu kentte futbol oynadım, bu kentte sivil toplum örgütlerini temsil ettim, bu kentte siyaset yaptım. Dolayısıyla partide kimin başkan olacağını belirleyecek kişilerle çok uzun yıllarda dayanan birlikteliğim var. Bu yüzden özel bir çalışma yapmıyorum. Sonuçta ilçe başkanları ve il delegeleri başka bir şehirden gelmeyecek. Hepsi, benim uzun yıllardır yol arkadaşlığı yaptığım dostlarım olacak. Bu geçmişim ve yaptıklarım sayesinde iddialı olduğumu düşünüyorum.”

***

“Peki, delegeler neden Bozkurt Uslu’yu seçsinler?” diye sordum. Yanıtı çok netti:

“Referandum sürecinde kurul başkanlığı yaparken CHP’nin yalnızca CHP’den ibaret olmadığını fark ettim. Tabii ki biz CHP programına tabiyiz ve hedefimiz güçlü, kenti ve ülkeyi yöneten bir CHP… Fakat o dönem, Türkiye’de cumhuriyetten, demokrasiden yana olan kesimlerin tek adam anlayışına karşı çok güçlü mücadele verdiklerine şahit oldum. Bu mücadelenin içinde yer aldım. Bu yüzden CHP’de il başkanı olacak kişilerin yüzde 50’lik bir demokrat ve cumhuriyetçi kesimin temsilcisi olacağı gerçeğini bilmesi gerekiyor. İşte ben bu iddia ile yola çıktım. Körfez’de belediye başkan adaylığı sürecinde farklı kitleleri bir araya getirdiğime herkes şahit oldu. Bu anlayışı CHP İl Başkanlığı görevinde de sürdürmek için gayret sarf ederim.”

***

“Peki, Bozkurt Uslu il başkanı olursa nasıl muhalefet eder?” diye sordum Uslu’ya…

Biraz düşündü:

“Şu ifadeye karşıyım: ‘Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış’ diyeceğiz. Bana göre siyasette bunun bir gerçekliği yok. Çünkü muhalefet yanlışa yanlış der sadece… Doğru olanı zaten halk görür. Doğru olan yatırımdır, hizmettir ve birisi anlatacaksa zaten onu belediyeyi ya da ülkeyi yöneten anlatır. Biz muhalefet edeceğiz, dolayısıyla yanlışa yanlış diyeceğiz. Yanlışın doğrusunu ne olduğunu anlatacağız. Bir de siyasetimizi bir ve bütün yapacağız. Misal Milletvekilimiz Tahsin Tarhan geçtiğimiz haftalarda çok önemli açıklamalar yaptı. Belediyenin iktidar mensuplarına verdiği ihaleler ve israflar… Fakat bu açıklamaları yalnızca gazetelerden Tarhan’ı takip edenler okuyabildi. Ben olsam, bu açıklamaları bir dosya kağıdına bastırır, binlerce fotokopi çektirir ve Kocaeli’nin 12 ilçesinde, köylere mahallelere dağıtırdım. Yalnızca sosyal medya kolaycılığı ile siyaset yapmak bizi asıl kitlelere ulaştırmaz. Asıl kitle bizden söz bekliyor, içerisinde gerçeklerin yazıldığı bilgiler bekliyor. Aynı şekilde belediyedeki grup başkan vekilimiz sık sık önemli açıklamalar yapıyor. Benim görevim, o açıklamaları Kocaeli’de 2 milyon kişiye ulaştırmak olur. Bunu da başaracağıma inanıyorum.”

“Bir konuyu atlamak istemiyorum. Muhalefet hareketinin çatısı, öncüsü kuşkusuz ki CHP’dir. CHP dışında bilimsel gerçekliklerle çalışmalar yapan ve muhalefet örgütlenmesinin bir tarafı olan yapılar vardır. Meslek odalarımız vardır, sivil toplum örgütlerimiz vardır. CHP’nin onlarla çalışma ekibi olma zorunluluğu vardır. CHP’nin onların bilgisine, birikimine, teknik çalışmalarına ihtiyacı vardır. Benim hayalim, doğru bir örgütlenme biçimiyle, CHP dışındaki örgütlerin de daha güçlü mücadele vermelerini sağlamak…”

***

“Son olarak neler söylemek istersin?” diye sordum Uslu’ya… Şöyle dedi:

“İl başkanlığı yarışı öncesinde sadece İzmit delegasyonu üzerinden yorum yapmak doğru olmaz. Kocaeli’nin 12 ilçesi var ve bu 12 ilçede de üyelerimizin büyük beklentileri, partimizin hedefleri var. Ve hatta il başkanlığının belirlenmesinde her ilçenin en az İzmit kadar ağırlığı var. Bu yüzden meseleye 12 ilçe gözüyle bakıyorum. İl başkanlığı hep hedefim ve idealim oldu. Umarım başarırız.”

***

Evet, Bozkurt Uslu’yla sohbetimiz bu şekilde…

Uslu, il başkanı olmak için çaba harcıyor…

Kendisine şans diliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mevlüt Soysal - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.



Anket Yerel seçimlerde Derince'de kime oy vereceksiniz?
Tüm anketler