DÖRT İŞLEM

Dört işlem nedir herkes bilir

Bir matematik terimdir toplama, çıkartma, çarpma ve bölmeden oluşur . Neredeyse hayatın her aşamasında her gün ihtiyaç duyarız .

Öğrendikten sonra çok zor değildir, öyle ki el kadar çocuklar bile yapabir . Konuya bir örnekle açıklık getirelim.

Ahmet'in 2350 TL parası var 1000 TL kiraya öderse ne kalır ? 1350 TL, 350 TL ise " bazı " faturalarını öderse ne kalır 1000 TL .

4 kişilik bir aile üç öğün simit yiyip çay içse ne kadar tutar ortalama günlük 40 TL, peki ayda ne tutar 1200 TL, peki Ahmet'in ne kadar parası kalmıştı 1000 TL ! Ee geriye kalan 200 TL ? Yok !

Şimdi biraz daha detay verelim

Ortalama elektrik faturası ne kadar ? 130 TL,

Kışın doğalgaz 300 TL, iletişim- internet 100 TL

Su 40-70 TL yani ayda 600 TL . Ahmet'in toplam kaç lirası vardı ? 2350 TL faturaları çıkartınca ne kaldı ...

*******************

Ülkede 1kg etin fiyatı 80 -100 TL , kıymanın kg fiyatı 45-50 TL kalitesine göre 70-80 TL, domatesin bugün en düşük fiyatı 4-5 TL, 1 litre yağın fiyatı 22 TL , ekmek 1,85 - 2 TL . Fiyatları vermeye kalkarsak sabah olmaz.

Millet aç mı ? Sorusunun cevabı 4 işlemle saniyeler içerisinde cevap buluyor.

*************************

EVET MİLLET AÇ

Ekmek yiyebiliyorsa aç değildir diyenleri de aynı parayla bir ay geçinmeye davet ediyorum. Komşusu açken tok yatan bizden değildir felsefesini zerre anlamadan siyaset yapmaya çalışmak ve üstüne üstlük bir de şükretmenin faydasından bahsetmek olsa olsa yazık olur !

İnandığını söylediği değerlerle çelişmek olur.

21. Yy Türkiye'sinde bunca büyük topraklara sahip olmamıza rağmen el kadar ülkelerin gelir seviyesine ulaşamamış olmamızın sebebi, üretime dayalı bir sistemin gelişmemiş olması .

*************************

Tarıma gelince ...

Düşünsenize aylarca uğraş, didin, çabala, senden ürünü 35 kuruşa alıp markette 4-5 TL ye satsınlar, sen mazotu gübreyi ödeyemeden icralar kapına dayansın, sen olsan ekip biçer misin ? Bunlar iyi günlerimiz, bir gün ekip biçecek ne toprak ne çiftçi kalmayabilir, bunu önlemenin tek yolu kökten reformdur. Bütün toprak politikaları en baştan değerlendirilmelidir.

***************************

Bir sorunu çözmenin ilk kuralı O sorunun varlığını kabul etmektir .

Ben kanseri reddediyorum tedavi olmak istemiyorumun arkası metastazdır.

*****************************

Günümüzde ülkemizde,

hayır efendim ülkenin ekonomisi son derece iyidir demekle dünya düzdür demek arasında hiçbir fark yoktur. Bunu reddetmek yerine

" ortak akılla " tüm siyasetçilerin, sanayicilerin, esnafın, çiftçinin, işçinin, zanaatkarın, sanatçının, emekçinin... ortak fikri ile sorunları geçici değil kalıcı olarak çözmenin şartı beraber konuşabilmektir.

Ben ne dersem O olur denildiği zaman sonuç ortadadır ve yanlıştır .

Ezcümle tok açın halinden almaz diyorlardı hep

O kadar tok ki açın halinden zerre anlayacak empati yeteneği kalmamış insanlarla beraber yaşamaya devam ediyoruz.

Ne diyeyim Allah akıl, fikir, matematik yeteneği versin !

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Barkın Tarım - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

02

Olcay - Yazılarınızda anlayamadığınız daha çöm şeyin olduğunun farkındayım ama şu yazılanlar bile matematiğin bize nekadar lazım olduğunu kanıtlar nitelikte kuru ekmek yiyorsa aç değildir diyen zatlara artık söylemek söz bulamıyorum esnaf zanaatkarlar ve diğer meslekler işçiler yani tüm emekçiler için artık yolun sonu görünüyor sizler bize ışık olacaksınız yazınız çok teşekkür ederim daha net be anlaşılır anlaşılamazdı saygılar kaleminize sağlık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Aralık 21:32
01

Adil Özdemir - Çok zor sorular soruyorsun üstadım, devletin bankasını ortaokul mezunu sahtekar biri yönetebiliyor ise...bizim için 4 işlem hiç bir anlam ifade etmiyor. ????

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Aralık 21:32


Anket Yerel seçimlerde Derince'de kime oy vereceksiniz?
Tüm anketler