Büyükakın’a KYÖD rozeti takılmalı

BU kenti kent yapan parçalar var…

Bir futbol takımı örneğin, bir saat kulesi, körfezi, tarihi…

Ve söz konusu sivil toplum kuruluşları ise…

Evet, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD)…

70’i geçmiş yaşı ile, bu uzun zamanda yaptıkları ve ürettikleri ile… KYÖD bu markalardan en önemlisi…

Kuşkusuz ki KYÖD’ün büyük marka olmasının sebeplerinden biri de, o sosyal tesisleri… İnsanların sosyalleştikleri, birbirinden güzel etkinliklerin olduğu tesisler…

***

3 – 4 yıl önce KYÖD Sosyal Tesisleri’nin kapatılacağı haberleri dolaşıyordu ki şöyle yazmıştım:

KYÖD bitmedi... Çünkü KYÖD bir sosyal tesisten, bir lokantadan ibaret değildi.

Sadece şartlar ona, “Bugünün şartlarında işletmecilik zor” diyerek, asli görevini, sivil toplum örgütü olma sorumluluğunu yerine getiremeye itti.

İhtilalın üzerinden geçtiği KYÖD ayakta kalmayı bilmişken, bir sosyal tesisi kiralayamadı diye mi bitecek?

Evet, belki önümüzdeki günlerde KYÖD daha mütevazı bir tesise geçer. Bu mütevazı tesiste öncelik gelir-gider meselesi değil, KYÖD’ün misyonuna ve vizyonuna uygun çalışmalar yapması olur.

Böylelikle özlenen KYÖD yeniden meydana getirilir.

Bu yüzden KYÖD bitmedi.

KYÖD ruhu hala ayakta…

***

Geçtiğimiz günlerde Demokrat Kocaeli’de şöyle bir haber çıktı:

Kocaeli’nin en köklü sivil toplum örgütü olan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) en büyük sorunu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından çözüldü. Bilindiği gibi KYÖD’e ait sosyal tesislerin kira sözleşmeleri en fazla 3 yıllık, en az ise 1 yıllık yapılabiliyordu. Bu sebeple KYÖD, sosyal tesislerini bir işletmeciye devredemiyordu. Dolayısıyla KYÖD, kendi sosyal tesislerini işletmek zorunda kalıp çeşitli zamanlarda zarar ediyordu.

Başkan Büyükakın, KYÖD’ün kira sözleşmesinin 10 yıla ilişkin olması yönündeki talebini kabul etti. Böylelikle KYÖD’ün sosyal tesisleri bir işletmeciye devretmesi, bununla birlikte işletmecinin gerekli tadilatları yapıp sosyal tesisleri geçmişteki gibi Kocaeli’nin en gözde mekanlarından biri haline getirmesinin önündeki engeller kalkacak.

***

Evet;

“KYÖD Sosyal Tesisleri kapanıyor” haberlerinden, “KYÖD Sosyal Tesisleri için sözleşme süresi 10 yıla çıkıyor” haberlerine geçtik…

Kuşkusuz ki KYÖD Başkanı Didem Turan ve yönetimi, bu süreci hazırlamak için büyük gayret gösterdi…

Kendilerini tebrik ederim…

KYÖD’ü çok seven bir kentli olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a da teşekkür ederim.

Ve şu öneriyi de sunmak isterim:

KYÖD’ün ilk etkinliğinde, Doç. Dr. Büyükakın’a KYÖD rozeti takılmalı…

Çünkü KYÖD için yeni bir sayfa açılacaksa, bunda onun payı da olmuş olacak…

…………………

Bir haber

BAKINIZ iki haber haber:

BİR: Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü doktoru Uz. Dr. Kenan Alioğlu (43) koronavirüse yenildi. Alioğlu'nun koronavirüs aşısı yaptırmadığı öğrenildi.

İKİ: Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde açılan Post Covid Polikliniği'nde, hastalığı geçiren kişilerin iyileştikten sonra devam eden semptomları ve yaşadıkları psikolojik sorunlar takip ediliyor. Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emel Azak Karali "İnceleme yaptığımız hastaların yüzde 75'inin semptomlarının hala devam ettiğini gördük" dedi.

Çok sık tekrarlıyoruz ama…

Ne olur aşınızı olun!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mevlüt Soysal - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.



Anket Yerel seçimlerde Derince'de kime oy vereceksiniz?
Tüm anketler