Adamsın Rıdvan!

Gazetecilik mesleğine aralıksız 35 yılımı verdim.

Bugün gazetecilik yapanlar, yaptığını zannedenler, üç beş gün şurada burada takılıp bu meslekte bir türlü dikiş tutturamadığı halde hala bu meslek kisvesi altında hala caka satanlar, hiçbir zaman muhatabım olmadı.

Gelirleri başka yerlerden olup da boyunlarından nal gibi sarı renkli, üzerinde kırmızıyla basın yazan kartları çıkarmayanlardan tutun da, basın toplantılarında, yemeklerde en ön sıraya kurulmuş tipleri de hiç dikkate almadım.

Bu tiplerin büyük çoğunluğu ‘Spor’ ile uğraşır.

Çünkü kolay bir mecradır.

Ne yazarsan gider!

90 dakikalık bir maçı dilediğin gibi yorumlarsın. Sporcuya, teknik adama akıl verirsin, hakaret edersin, ti’ye alırsın… Serbest!

Geçtiğimiz günlerde spor basınında çok önemli bir iddia ortaya atıldı.

Spor basınının referans gazetesi kabul edilen Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, TRT ile anlaşan Rıdvan Dilmen'in yıllık 8,5 milyon TL, aylık ise 710 bin TL ücret aldığını iddia etti.

Sporda ve siyasette geniş yankı uyandıran bu haberin üzerine HKP avukatları tarafından Başsavcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Dilekçede, TRT’nin halkın vergileriyle kurulduğuna ve vergilerle yayın faaliyetlerini sürdürdüğüne vurgu yapılarak bir kamu kurumu olduğuna dikkat çekildi.

Bu haberi ilk okuduğumda pek inanmamıştım.

Çünkü spor basınına karşı önyargılıyım.

Bir de, seversiniz sevmezsiniz Rıdvan Dilmen’e bu para verilir mi, verilmişse Rıdvan Dilmen almış mı?

Tam kestiremedim.

Rıdvan Dilmen yaşıtımdır. Onu koyu bir Galatasaraylı olsam da Fenerbahçe formasıyla çıktığı maçlarını hep hayranlıkla izlemişimdir. ‘Şeytan Rıdvan’ her maçında döktürürdü.

Şimdi tüm eski futbolcular gibi spor yorumcusu oldu.

Ve, TRT’den astronomik bir para aldığı ileri sürüldü.

Neyse ki, Rıdvan olaya açıklık getirdi.

Rıdvan Dilmen, TRT'den para almadığını bir kez daha tekrarladı. Ünlü yorumcu, %100 Futbol programı karşılığında TRT'ye yıllık maliyetinin 12 milyon TL olduğu iddialarına canlı yayında yanıt verdi.

Halk TV’de Şirin Payzın’ın moderatörlüğünü yaptığı Sözüm Var programında konuşan Rıdvan Dilmen, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan HKP MYK üyesi Avukat Doğan Erkan’ın sorularını da cevapladı.

Dilmen burada, “TRT bana aylık 60 bin TL'lik teklif yaptı ama ben kabul etmedim” diyerek yine çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Ünlü futbol adamı şunları söyledi:

“Hayatımda TRT ile hiç iş yapmadım. Geçmişte de şimdi de ücret almadım. Hatta 'Parasız olmaz' dediler. 60 bin TL teklif ettiler ama kabul etmedim. Ben mutluyum TRT Spor’da. Futbolu da seven bir insanım. 'Zaten başka mecralarda para kazanacağım' dedim. TRT ile bir sözleşmem de yok.”

Erbatur Ergenekon'un moderatörlüğünü yaptığı, Rıdvan Dilmen'in ise yorumculuk görevini üstlendiği %100 Futbol, Süper Lig maçlarının devre arası ve sonrası TRT Spor'da ekranlara geliyor. Dilmen aynı programı uzun yıllar boyunca NTV'de yapmış ve geçen sezon bu kanaldan ayrılmıştı.

Rıdvan Dilmen gözümde bir kez daha büyümüş oldu.

Son zamanların moda tabiriyle:

Adamsın Rıdvan!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Gündoğdu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.

02

onur - koyu bir galatasaray taraftarıyım üniversite yıllarında galatasarayın avrupa şampiyon kulupler kupasında yarı final görmesine şahit oldum psw andhoweni ali samiyende tanjunun attığı gollerle 2-0 yendiği maçı nechatel samax maçlarını stadyumda izledim o yıllarda tanju çolak rıdvan dilmenden daha ünlüydu bu nu da hak etmi takımı yarı finale çıkarmıştı o yıl fenerbahçe 103 golle şampiyon olmuş ama yılın takımı galatasaray seçilmişti fakat her galatasaraylı gibi rıdvan dilmeni izlemek büyük keyifti hatta o yıllarda aramızda yurtta arkadaşlarla sohbet ederken rıdvan dilmen galatasarayda olsaydı oyıl milanla finali s bukreş değil galatasaray oynardı diyorduk.o başarı türkiyede turk futbolunun özgüveni açısından bir milattı.o kadar üne okadar gole altın ayakkabılara 6 kez gol krallkığına türkiye şampiyonluğuna türkiye kupası şampiyonluğuna rağmen tanju çolak bütün yaptıklarının üstünü duruşuyla davranışlarıyla yerle yeksan etti.bel kide onun kadar büyük bir gölcu bir daha gelmeyecek ama halkta bir karşılığınız olmalı bu da duruşunuzla davranışlarınızla olur buna meşruiyet denir rıdvan dilmen tanju çolak kadar başarıya sahip olamadı ama duruşuyla davranışlarıyla ağırbaşlılıyla hep bir numara oldu bır söz var işinizi iyi yapın işinizi iyi yapmanız aldığınız maaşın değil karekterinizin karşılığıdır işte rıdvan dilmen böyle bir futbol sanatçısı.herkes bu dünyada attığı gollerle değil duruşuyla var olur buna ağırbaşlılık diyoruz.ki rıdvan dilmene gol atmasını plase vurmasını öğreten tanju çolaktır.bu rıdvan dilmenin tv deki kendi beyanıdır.ama sevilmek saygı duyulmak başka bir şeydir.ali bey yazınızdan dolayı sizi kutluyorum çok güzel bir yazı olmuş bir okurunuz olarak bir galatasaraylı olarak 1989 yılışampiyon kulupler kupasıyla ilgili hatıralarınızı da yazmanızı rica ederim çünkü yeni gençlik imkansızlıklarrla başarı nasıl kazanılıyormuş görsün her şeyin para olmadığını anlasın zira z kuşağı bunları bilmiyor cin olmadan adam olmaya çalışıyorlar.saygılarımla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 23:29
01

Selim Durmuş - 35 yıllık gazetecisin inandın yani bu masala. TRT pek çok yapımcı şirketle iş yapar ve hükümete yakın olan besleme tipleri bu şirketlere ödediği paralar üzerinden nemalandırır. sonuçta bunlar TRT'den maaş alıyor görünmezler ve böylece bedavadan dürüstlük reklamlarını da yaptırırlar. Siz baştan gazetecilik eğitimi alın bence..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 23:29


Anket Yerel seçimlerde Derince'de kime oy vereceksiniz?
Tüm anketler