İyi ki varsınız Hayırdaşlar

Merhaba sevgili okur,

Bana ayrılan bu köşede bugüne kadar kimseden şahsen bahsetmedim övgüler yağdırmadım.

Kentimizde öyle bir grup var ki bahsetmeden yapamayacağım.

Yazacaklarımın yaptıklarını anlatmaya yetmesi mümkün değil.

Kendilerini “Rengi, ırkı, dini farklı da olsa, ihtiyaç sahibi her eli tutmayı hedefleyen,

İnsan olmayı ulaşabilecek en yüksek rütbe gören bağımsız iyilik hareketi” olarak tanımlıyorlar.

Bir grup gönül insanının bir araya gelmesiyle oluşan Hayırdaşlar.

Özellikle çocukların mutluluğu için büyük çaba harcıyorlar.

Hayırdaşların ön yüzünde başarılı iş kadını Sema Kalafat’ın olduğunu görüyorum.

Bazen erzak kolisi, bazen kurban eti, bazen oyuncak taşıyorlar.

Bazen en ücra köşede bir yetim giydiriyorlar.

Sosyal medya paylaşımlarını görüyorum.

Asla reklam yapmıyorlar, kimseyi incitmiyorlar ve yüzlerini göstermiyorlar.

Açıkçası ben bu tarz paylaşımları reklam olarak görmüyorum.

Sosyal medya sayesinde destek toplayarak pek çok kişinin hayrını ulaştırmaya vesile oluyorlar.

Hayırdaşlar, 6 Şubat’ta ülkemizde yaşanan 11 ilde yıkıma neden olan depremin ardından Hatay’a gitti.

Morale en çok ihtiyacı olan çocuklar için içinde şekerlerin, çikolataların olduğu yüzlerce mutluluk kolisi götürdü.

Hayırdaşlar, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yine boş durmadı ve depremi en derinden yaşayan illerden biri olan Malatya’ya gitti.

İçerisinde flütten su matarasına, boya kalemlerinden harçlığına kadar her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü yüzlerce çantayı depremzede çocuklar ulaştırdı.

Naifliği ve zarafetiyle kentin yakından tanıdığı Sema Hanım’ın, Malatya’ya gidip çocuklara tek tek hediyelerini ulaştırdığını, mutluluklarına şahit olduğunu gördüm.

Verenden de, getirenden de, götürenden de Allah razı olsun.

İyi ki varsınız Hayırdaşlar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nurşah Köseoğlu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Demokrat Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Demokrat Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Demokrat Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Demokrat Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.



Anket AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı kim olmalı?
Tüm anketler